JU Služba za zapošljavanje KS: Od 8. juna nezaposleni se moraju lično javljati na biro

Ukinuta je aktivnost redovnog javljanja na biro elektronskim putem

09.06.2023. 18:35
  • Podijeli:
ofis kancelarija biro pixabay-1664199162137.webp Foto: Pixabay

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo obavijestila je građane da je na snagu stupila Naredba o prestanku epidemije zarazne bolesti COVID-19.

S tim u vezi od jučer - 8. juna ukinuta je aktivnost redovnog javljanja na biro elektronskim putem, pa su građani dužni redovno se lično javljati u Službu za zapošljavanje najmanje jednom u roku od:

30 dana - ako ostvaruje pravo na novčanu naknadu i penzijsko i invalidsko osiguranje,

45 dana - ako ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje,

120 dana - ako ne ostvaruje prava po osnovu nezaposlenosti.

Nezaposlena osoba koja se ne javi na biro u dva uzastopna roka (60, 90, 240 dana) prestaje se voditi u evidenciji nezaposlenih osoba, naveli su iz JU Služba za zapošljavanje KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()