Impresivan pogled: Pogledajte kako izgleda vožnja preko mosta Počitelj

Most u Počitelju visine od oko stotinu metara u dužini od 980 metara spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički početkom jula je spojen

28.10.2023. 17:00
  • Podijeli:
most pocitelj autoput screenshjoz-648728b766bda.webp Foto: Screenshot

Jedan od najznačajnijih objekata na autoputu u Bosni i Hercegovini, most Počitelj, napukao je u augustu, mjesec nakon spajanja, a još nema pravog rješenja za sanaciju.

Most u Počitelju visine od oko stotinu metara u dužini od 980 metara spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički početkom jula je spojen.

Nakon održanog sastanka na inicijativu Autocesta Federacije – investitori, projektanti, nadzorni organi i izvođači radova na mostu Počitelj konstatirali su da most nije ugrožen. Pojasnili su i kako su pukotine nastale.

U zajedničkom saopćenju se navodi da je došlo do oštećenja na segmentnoj ploči između stubova S3 i S4, odnosno nepravilnosti u pozicioniranju cijevi za kablove. Nismo saznali čija je odgovornost – ništa neuobičajeno.

Hercegovački YouTuber Nermin Leto, koji na svom kanalu aktivno prati izgradnju autoceste kroz Hercegovinu, uspio je prvi automobilom preći preko mosta Počitelj. Leto je most prešao u smjeru zapad-istok.

Impresivna autocesta, kao i sami most, urezani su u krajolik Hercegovine, a sa mosta se pruža odličan pogled na rijeku Neretvu, Počitelj, Čapljinu...

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()