Imenovane nove sudije i tužioci

Sanjin Kulenović, Nedim Ćosić i Sanita Imamović imenovani za tužioce Tužilaštva BiH, Žana Bojić za tužioca u Tužilaštvu RS

13.04.2023. 15:21
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH donio je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Na dvodnevnoj sjednici, održanoj juče i danas u Sarajevu, za tužioce u Tužilaštvu BiH imenovani su Sanjin Kulenović, Nedim Ćosić i Sanita Imamović.

Žana Bojić imenovana je za tužioca u Tužilaštvu Republike Srpske, saopšteno je iz VSTS-a.

Edvin Kokić i Aida Pezer-Alić imenovani su za sudije Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Jelena Veletić Vican i Amela Konjhodžić imenovane su za sudije Opštinskog suda u Mostaru, Aldina Bašanović za sudiju Opštinskog suda u Cazinu, a Emir Muratspahić za sudiju Opštinskog suda u Konjicu.

Faruk Arnaut i Šejla Ćatić imenovani su za sudije Opštinskog suda u Tuzli, Đenita Kurbegović-Huseinspahić za sudiju Opštinskog suda u Zavidovićima, a Irma Blambić za sudiju Opštinskog suda u Tešnju.

Za sudiju Opštinskog suda u Lukavcu imenovana je Ilvana Muranović, a za sudiju Opštinskog suda u Travniku Daniela Kos.

Zoran Jurišić imenovan je na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Tuzli, Šejla Muratović za stručnog saradnika Opštinskog suda u Bihaću i Adnan Herceg za stručnog saradnika Opštinskog suda u Tešnju.

Danijela Vilotić i i Marina Blažević imenovane su za sudije Osnovnog suda Brčko distrikta.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije stupiće na dužnost 8. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()