Generalni konzulat BiH: Među povrijeđenim i poginulim u eksploziji u Istanbulu nema državljana BiH

Podsjetimo, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je ekploziju u Istanbulu "odvratnim napadom

13.11.2022. 17:28
  • Podijeli:
turska_bih_una Cropped (1).jpg Foto: UNA

Nakon napada koji se danas desio u Istanbulu, u kojem je prema dosadašnjim informacijama poginulo šest a ranjene 53 osobe, oglasio se Generalni konzulat BiH u ovom gradu.

"Po informacijama sa kojima Generalni konzulat BiH Istanbul raspolaže, u eksploziji koja se dogodila danas 13.11.2022.godine u ulici Istiklal na trgu Taksim, među preminulima i povrijeđenim nema državljana Bosne i Hercegovine. U slučaju potrebe, GK BiH Istanbul stoji na raspolaganju svim našim građanima. Možete nas kontaktirati putem fb stranice ili putem e-maila: gcobih.istanbul@gmail.com", saopćeno je iz konzulata.

Podsjetimo, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je ekploziju u Istanbulu "odvratnim napadom". Također, objavio je da je šestoro ljudi poginulo, a broj povrijeđenih je porastao na 53.

"Upućujem molitve za braću poginulu u bombaškom napadu u ulici Istiklal koji se dogodio danas u 16:20 sati, a povrijeđenima želim brz oporavak. Neka naš narod bude siguran da će odgovorni za događaj u ulici Istiklal biti adekvatno kažnjeni. Nisu i neće uspjeti napori onih koji terorizmom žele preuzeti Tursku i turski narod. Bilo bi pogrešno reći sa sigurnošću da se radi o terorizmu, ali prve informacije ukazuju da se ovdje osjeća smrad terorizma. Prva zapažanja i informacije s terena ukazuju na to da je jedna žena imala ulogu u tome", poručio je Erdoan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()