Federacija bez vakcina protiv tetanusa, potrošene i zalihe

Kao i obično, odgovornih nema

10.05.2023. 21:06
  • Podijeli:

I dok vlast u BiH raspravlja o evropskim prioritetima, raznim interkonekcijama i blokadama, problemi građana se gomilaju. Zadnji u nizu je nedostatak vakcine protiv tetanusa u Federaciji BiH. Ponegdje se možda može pronaći neka iz prošlogodišnjih zaliha. Kao i obično, niko nije odgovoran.

Ukoliko zivite ili se nadjete na području Sarajevskog kantona i zatreba vam vakcina protiv tetanusa, ne preostaje vam nista drugo nego da se malo strpite. Jer zaliha ove vakcine više nema.

"Oko  3240 doza smo tražili da se nabavi te vakcine međutim informaciju koju imamo je da se nijedna farmaceutska kuća nije oglasila po pitanju traženih vakcina", ističe Adnan Šorlija, odgovorni inžinjer higijensko-epidemiološke službe JU Dom zdravlja Sarajevo.

U prva tri mjeseca ove godine koristile su se prošlogodišnje zalihe. Ista situacija i u zeničkom Domu zdravlja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()