Episkop Fotije: "Recimo "ne" sodomi i gomori"

Iz organizacije "BH povorka ponosa" najavili su da će sutra u Banjaluci biti prikazan film "Prajd", uz popratni program, muziku i razgovor

17.03.2023. 16:50
  • Podijeli:
episkop Fotije foto Eparhija zvornicko-tuzlanska-641443f7b0d9d.webp Foto: Eparhija zvornicko-tuzlanska

Eparhija zvorničko-tuzlanske usprotivila se "paradi srama i bluda koja je najavljena za sutra u Banjaluci".

Episkop Fotije pozvao je braću i sestre da dignu glas protiv Sodome i Gomore da bi odbranili svoje svetosavlje i pravoslavlje, porodicu, državu i Crkvu.

"Ovi nesretnici neka idu otkuda su došli, a mi ostanimo ono što smo vekovima bili - časni, pošteni ljudi, dobri domaćini i Srbi", rekao je episkop Fotije.

On je naveo da organizatori ovog bezakonja poručuju da treba zaboraviti svoju vjeru, škole i obrazovanje.

"Tek se načulo da BiH i Republika Srpska treba da postanu kandidati za EU, kad iznenada prve provere - gej ili ništa od EU; parada srama kao prosvećivanje Srba; nemoral i bezakonje kao put koji vodi u propast. Organizatori ovog bezakonja nam kažu: Zaboravite svoju veru, škole i obrazovanje. Mi vam iz EU donosimo novo znanje, da je dobro zlo, a zlo dobro. Đavo je naš bog nemorala, mi tim putem hodimo i hoćemo vas Srbe pameti da oslobodimo, a potom je sve lako", navodi se u saopštenju iz Eparhije.

Iz organizacije "BH povorka ponosa" najavili su da će sutra u Banjaluci biti prikazan film "Prajd", uz popratni program, muziku i razgovor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()