Donacija Njemačke naglašava snažne odnose između BiH i NATO Saveznika

Brigadir Yildiz izrazio je zahvalnost Saveznoj Republici Njemačkoj na kontinuiranoj podršci i partnerstvu sa Oružanim snagama BiH.

13.03.2024. 16:45
  • Podijeli:
eufor-rtrs-02.jpg

Zamjenik komandantice NATO Štaba Sarajevo brigadir Bahri Yildiz prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka radova na objektu za obilježavanje naoružanja na lokaciji Oružanih snaga BiH „Tufo Buza“ u Visokom. Otvaranje renoviranog objekta rezultat je donacije Savezne Republike Njemačke, koji se realizirao u okviru programa infrastrukturnog unapređenja lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Brigadir Yildiz izrazio je zahvalnost Saveznoj Republici Njemačkoj na kontinuiranoj podršci i partnerstvu sa Oružanim snagama BiH.

„Završetak obnove ovog objekta je još jedan dokaz predanosti Njemačke i podrške evropskim i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Savezna Republika Njemačka, kao zemlja članica Saveza, daje jasan primjer naše kolektivne želje za saradnjom i napretkom.“

„Podrška razvoju i unapređenju ključne infrastrukture ostaje nulti prioritet za NATO, kao dio Incijative za izgradnju odbrambenih sposobnosti. Nakon posjete Sjevernoatlantskog vijeća proteklog mjeseca kasarni OS BiH u Rajlovcu, tokom koje je infrastruktura određena kao daljnji prioritet za investiranje, danas iz prve ruke svjedočimo tom ulaganju i unapređenju“, rekao je brigadir Yildiz.

Svečanosti su prisustvovali ključni personal Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, ambasador sustvovali ključni personal Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH dr. Thomas Fitschen, te predstavnici misije EUFOR-a u BiH, saopćeno je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()