Ronaldo nakon prolaska u četvrtfinale: “Nisam čitavu godinu promašio penal, ali…”

U 120 minuta igre nije bilo golova

02.07.2024. 10:13
  • Podijeli:
euro 2024, jan oblak, kristijano ronaldo - 1 jul 2024 - profimedia-6683a220ed0b9.webp Foto: Profimedia

Portugal je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Sloveniju 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, gdje će igrati protiv Francuske.

U 120 minuta igre nije bilo golova. Najbliže postizanju pogotka Portugal je bio u 105. minuti kada je Cristiano Ronaldo pucao penal, ali slovenski golman Jan Oblak sjajno je odbranio.

U šutiranju sa bijele dačje, Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva su zabili za Portugal, dok su Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič promašili za Sloveniju.

“Tuga na početku, radost na kraju. To je nogomet, trenuci koji su neopisivi. Imao sam izravnu priliku dovesti momčad u vodstvo, ali nisam uspio. Jan je odlično obranio. Nisam čitavu godinu promašio penal, ali kada je bilo najvažnije nisam uspio. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo igrali s više autoriteta. Slovenija se gotovo čitavu utakmicu branila. Posebne čestitke našem golmanu koji je obranio tri penala”, rekao je nakon utakmice Ronaldo.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()