Urugvaj nastavlja briljirati na Copa Americi, kraj za domaćina

Nogometaši Urugvaja osvojili su prvo mjesto u grupi C ovogodišnje Copa Americe

02.07.2024. 09:54
  • Podijeli:
fudbalska reprezentacija urugvaja sad, kup amerike 2024 - foto 2 jun 2024 - Reuters-6683a94cd56d3.webp Foto: Reuters

Nogometaši Urugvaja osvojili su prvo mjesto u grupi C ovogodišnje Copa Americe s maksimalnih devet bodova nakon što su u susretu 3. kola u Kansas Cityju svladali domaćina SAD sa 1-0 (0-0) i tako ga eliminirali iz daljnjeg natjecanja.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mathias Oliveira u 66. minuti nakon što je najbolje reagirao na odbijenu loptu po obrani američkog vratara Turnera koji je teškom mukom zaustavio udarac glavom Arauja.

SAD su tako natjecanje u grupi okončale na trećem mjestu s tri boda.

Drugo mjesto i plasman u četvrtfinale iz ove grupe osigurala je Panama koja je u Orlandu sa 3-1 (1-0) bila bolja od Bolivije. Golove za Panamu postigli su Fajardo (22), Guerrero (79) i Lenis (90+1), dok je Miranda (69) nakratko poravnao na 1-1.

Panama je takmičenje u grupi završila sa šest bodova, dok je Bolivija ostala na dnu bez bodova.

Urugvaj će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika grupe D, dok će Panama na pobjednika te grupe. Uoči posljednjeg kola u grupi D na vrhu je Kolumbija sa šest bodova, dok je drugi Brazil s četiri, a upravo će se te dvije reprezentacije sastati u Santa Clari u noći s utorka na srijedu.

Odranije je poznato kako će u četvrtfinalu igrati Argentina – Ekvador i Venezuela – Kanada.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()