Djevojčicu iz Kalesije pokušali udati u Srbiju: Spriječen maloljetnički ugovoreni brak

Djevojčica je zatečena u vjenčanici u automobilu koji se kretao prema državnoj granici između dvije zemlje

22.05.2023. 18:31
  • Podijeli:
zlostavljanje_pixabay-639d6b0b51a11.webp Foto: Pixabay

Pravovremenim i koordiniranim naporima JU Centar za socijalni rad Kalesija i Policijske uprave Kalesija jučer je spriječena prodaja 13-godišnje djevojčice kroz tkz. maloljetnički ugovoreni brak u Republiku Srbiju, saopšteno je danas iz Udruženja Zemlja djece u BiH.

Djevojčica je zatečena u vjenčanici u automobilu koji se kretao prema državnoj granici između dvije zemlje.

"Ovo je još jedan primjer dobre prakse u Tuzlanskom kantonu, koji pokazuje da je dosljedna primjena lokalnog protokola za prevenciju i postupanje u slučajevima eksploatacije djece jedino efikasno i održivo rješenje u prevenciji i proaktivnoj identifikaciji potencijalnih žrtava trgovine djecom", naveli su iz ove organizacije.

Ispred organizacije koja je u prethodne tri godine, zajedno sa Koordinacionim timom za borbu protiv trgovine ljudima Tuzlanskog kantona, razvijala referalne mehanizme i jačala kapacitete profesionalaca za prevenciju i suzbijanje iskorištavanja djece u lokalnim zajednicama u našem kantonu, uposlenicima JU Centar za socijalni rad Kalesija, na čelu sa direktorom Muhamedom Majdančićem, i policijskim službenicima Policijske uprave Kalesija, uputili su iskrene čestitke i zahvalnost za spašavanje života još jednog djeteta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()