Brian Aggeler novi je šef misije u BiH

Prije početka rada u američkom MIP-u bio je volonter mirovnih snaga u Centralnoafričkoj Republici.

14.10.2022. 10:49
  • Podijeli:
brajan ageler_osce (1)-1665736973683.webp Foto: OSCE

Ambasador Brian Aggeler preuzeo je dužnost šefa Misije OEBS-a u BiH koju je u prethodnom mandatu obavljala Ketlin Kavalek, saopšteno je danas iz OEBS-a.
Ageler je na dužnost u BiH stupio 11. oktobra.

On je od 2019. do avgusta ove godine obavljao dužnost vršioca dužnosti šefa, te bio zamjenik šefa Misije pri američkoj Ambasadi u Parizu. Prethodno je bio ministar-savjetnik za politička pitanja u američkoj Ambasadi od 2017. do 2019. godine, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Obavljao je i dužnost zamjenika šefa Misije pri Ambasadi SAD u Sjevernoj Makedoniji. Prije toga bio je politički savjetnik u gradu Hanoj u Vijetnamu, otpravnik poslova pri američkoj Misiji u Unesku u Parizu, a obavljao je i druge dužnosti u gradovima Delhi, Čenaj, Budimpešta, Ougadougou i Vašington.

Prije početka rada u američkom MIP-u bio je volonter mirovnih snaga u Centralnoafričkoj Republici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()