Banjalučanin osvojio nagradu na prestižnom afričkom festivalu

Najbolji samostalni video o nekoj zemlji u konkurenciji više stotina videa

01.07.2023. 20:29
  • Podijeli:
Robert Dacešin_FB-64a06d636d838.webp Foto: FAcebook

Banjalučanin Robert Dacešin dobio je novu nagradu za video u kojem promoviše Bosnu i Hercegovinu.

Svjetski putnik već je dobio pregršt priznanja za svoje klipove. A sada je stiglo novo, sa Crnog kontinenta.

"Nakon više od desetak nagrada koja je video na temu "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu" osvojio, novi video koji smo radili pod nazivom "Bosnia and Herzegovina - The country of but(t)s” osvojio je Zlatnu nagradu na najjačem festivalu turističkih filmova u čitavoj Africi za najbolji samostalni video o nekoj zemlji u konkurenciji više stotina videa!", otkrio je Dacešin.

On je i pojasnio kako se rodila ideja da napravi ovaj video:

"Inače, ideja za ovaj video pala mi je na pamet vozeći se vozom iz Valensije ka Sevilji prošle godine i u tih par sati sam skuckao prvu verziju scenarija. Htio sam da kreiramo video koji će na šaljiv način prikazati ono meni najbolje što postoji kod nas, a to je da u BiH gotovo ništa nije petica, nemamo Mišelin restorane u hotele sa infiniti bazenima, ali imamo dosta mjesta gdje za malo novca dobiješ dobar 4+".

Ako još niste pogledali video, uživajte...


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()