Bajramska poruka reisu-l-uleme Kavazovića: Radost nije potpuna ako se ne podijeli

Bajramsku poruku reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti

20.04.2023. 12:03
  • Podijeli:
kavazovic-anadolija.jpg

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Bajramsku poruku reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti:

- Braćo i sestre,

Danas se opraštamo s ramazanom, najdražim gostom. Ispraćamo ga s tugom u srcu zbog rastanka, ali i s radošću jer smo se trudili lijepo ga ugostiti, dati mu njegovo pravo. Bilo nam je lijepo i ugodno u ramazanu. On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati, i približio nas Dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle.

Sutra je, braćo i sestre, Bajram, praznik radosti. Radosti zbog uspjeha u ramazanu. Provedimo ga, veselog lica i otvorenog srca, sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Sjetimo se dragih ljudi, ali ne zaboravimo ni bolesne, napuštene i usamljene - obradujmo ih nečim, makar samo lijepom riječju, nekim izrazom poštovanja. I ne zaboravimo siromašne, ni za vrijeme Bajrama, ni izvan Bajrama. Neka bajramskom radošću budu obuhvaćeni svi. Ta, radost i nije potpuna ako se ne dijeli.

Svima vama, svoj braći i sestrama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i našoj dijaspori čestitam nastupajuće dane Ramazanskog bajrama.

Bajram šerif mubarek olsun!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()