Bajkoviti sajam kreativaca u Banjaluci : U susret 8. martu

Ručno izrađeni nakit, kaktusi, ukrasi za kuću, antikviteti i još mnogo toga, predstavljeno je na više od dvadeset štandova u banjalučkom Domu omladine

04.03.2023. 20:16
  • Podijeli:

U susret 8. martu, u Domu omladine u Banjaluci održan je peti po redu Bajkoviti sajam kreativaca. Među brojnim rukotvorinama dvadeset izlagača, predstavilo je razne antikvitete. 

Tamo je bila i naša ekipa.

Ručno izrađeni nakit, kaktusi, ukrasi za kuću, antikviteti i još mnogo toga, predstavljeno je na više od dvadeset štandova u banjalučkom Domu omladine.

Među ovim vrijednim kreativcima, već treći put je i 20-godišnja Marija Nuždić, koja od sojinog i pčelinjeg voska, pravi prirodne svijeće i sapune.

"Pravim različite mirise, od vanilije, kokosa, od pčelinjeg voska su baš med i badem miris i bilo je i od divlje jagode koji najbolje ide i ima najjači miris”, kaže Marija Nuždić, jedna od izlagača na sajmu.

Ukrasne gumice za kosu, šnale i trake za uvijanje kose, već dvije godine izrađuje Mirela Čajić. Zajedno s majkom i sestrom svakodnevno i po narudžbi, kroje predmete od satena, pliša i drugih materijala.

"Počelo je kao hobi, razvijamo se sve više i više. Možda i preraste u još ozbiljniji biznis gdje ćemo samo zarađivati od ovoga. Naravno to zavisi i od nas i od tržišta i od potražnje kako se budu kretale potrebe za ovakvim proizvodima”, objašnjava nam Mirela Čajić.


Kao studentkinja grafike, Katarina svoju maštu ispoljava i izradom nakita od gline i perlica. Bavi se i oslikavanjem cekera i drugih tkanina. Smatra da je sajam kreativaca odlična osnova za podsticanje razvoja mladih preduzetnika.

"Lijepo je vidjeti omladinu koja je zainteresovana za ručni rad i koja je spremna da ga plati. Cekeri su izuzetno popularni. Posebno nekako ti specifični dizajni, neko kad izabere svoj dizajn i kaže mi šta u praksi da naslikam po njihovoj želji”, kaže Katarina Borojević.

Svojim unikatnim primjercima, izlagači su se već predstavili na društvenim mrežama, ali cilj ovog okupljanja bio je ostvariti direktan kontakt sa posjetiocima, koji su zasigurno imali problem da u moru maštovito izrađenih rukotvorina, izaberu poklon za najmilije.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()