Autoceste FBiH ukidaju ručnu naplatu cestarine na naplatnom mjestu Kakanj 1

Samo sa ACC tagom

30.11.2023. 15:30
  • Podijeli:
naplatne-kucice-pixabay.jpg

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine informisalo je javnost da se način ručne naplate cestarine ukida na izlazu za TE Kakanj.

Kako su saopćili iz Autocesta FBiH od 15. decembra naplatno mjesto Kakanj 1 (izlaz za TE Kakanj) moći će se koristiti isključivo za elektronsku naplatu cestarine.

S tim u vezi građani koji budu putovali iz pravca Zenice, a koji su namjeravali izaći na naplatno mjesto Kakanj 1 bez ACC taga, to će morati uraditi na petlji za izlaz u Kakanj te će svoje kretanje nastaviti regionalnom cestom do TE Kakanj ili mjestima koji se nalaze između Kaknja i Visokog.

Korisnici koji imaju ACC tag, odnosno, tag za elektronsku naplatu cestarine, isključno mjesto Kakanj 1 moći će nesmetano koristiti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()