10 najmisterioznijih mjesta u BiH: Jeste li čuli za selo u kojem umiru mladi muškarci?

Vječno zeleni hrast u Ljubinju nalazi se na devetom mjestu

15.01.2023. 12:44
  • Podijeli:
misteriozna_mjesta_foto_YT-63c2bac336fd8.webp Foto: YouTube

Robert Dacešin, bh. influencer, na svom YouTube kanalu je predstavio 10 najmisterioznijih mjesta u Bosni i Hercegovini.

"Počev od neobičnih prirodnih feneomena u kojem ćemo upoznati stablo na kojem lišće nikada ne opada, zaboravljenih gradova, te pojava za koja i ne postoje objašnjenja, ovaj video pokazaće vam neke od najmisterioznijih lokacija koje imamo u zemlji. Lokacija pored kojih možda svakodnevno prolazimo i na koje ne obraćamo pažnju, ali za koje još uvijek niko nije pronašao odgovor", naveo je u opisu videa.

Na desetom mjestu su kamene kugle u Zavidovićima za koje se vjeruje da predstavljaju ostatke meteorite, a druga teorija je da su nastale kao rezultat povlačenja glečera.

Vječno zeleni hrast u Ljubinju nalazi se na devetom mjestu. Njegovo lišće ne opada na jesen, a još uvijek niko nema odgovor zašto je to tako.

Na osmom mjestu je Misterozni Titov bunker u Konjicu za koji ste vjerovatno čuli. Zatim slijedi Zaboravljeni grad ispod Bilećkog jezera koje je izgrađeno 1968. godine. Potopljene su kuće i imanja iz sela Panik, Orah, Čepelica, Zadublje i Miruše.

Zajedno sa selima, voda je potopila i spomenike prošlosti: groblja, puteve i crkve. Među njima je i manastir Kosijerevo, kao i mnogi kulturno-historijski spomenici.

Na šestom mjestu su 'piramide' u Visokom, a na petom je običaj potkivanja jaja u Kreševu.

Međugorje je poznato po ukazanju Gospe iz 1981. godine i postalo je jedno od najvećih hodočašća katolika u Europi i zato se nalazi na četvrom mjestu najvećih misterija u BiH.

Bobijaško oko – mjesto koje po legendi svaku noć posjećuju vile i vilenjaci - kod Sanskog Mosta dobilo je 'bronzanu medalju' mjesta koje kriju najveće misterije.

Selo Prisojani krije jednu neobjašnivu priču, Nalazi se u Hercegovini i u njemu umiru mladi muskarci.

Na prvom mjestu kao najmisterioznije mjesto u BiH pripalo je vrtačama u Bosanskom Petrovcu.

Opširnije pogledajte u prilogu Roberta Dacešina.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()