Dodik u Sankt Peterburgu na Međunarodnom bezbjednosnom forumu

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin

23.04.2024. 08:27
  • Podijeli:
milorad dodik srna-662237fe256bc.webp Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravit će u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu.

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prema programu organizatora, učesnici sastanka bi trebalo da diskutuju o dva glavna pitanja agende, a to su "Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti" i "Očuvanje nacionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti država svijeta kao neodvojivi dio održavanja međunarodne bezbjednosti, mira i stabilnosti".

Planirane su i diskusije u okviru dva tematska okrugla stola i to na teme "Međunarodna saradnja u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija" i "Aktuelna pitanja zaštite stanovništva u uslovima vojnih sukoba i vanrednih situacija prirodnog i ljudskog porijekla".

Pored Dodika u Sankt Peterburgu je i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()