Direktor zatvora u Vojkovićima: Novalić je kao zatvorenik za primjer

Ni u najluđim snovima ne može doći do interneta, poručio Siniša Perković

16.05.2024. 11:31
  • Podijeli:
fadil-novalic-armindurgut-pixsell.jpg

Kako se ovih dana u javnom prostoru učestalo vode rasprave na koji način bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić objavljuje postove na Facebooku, o ovome je za Faktor.ba govorio Siniša Perković, direktor državnog zatvora u Vojkovićima.

Perković podsjeća kako su zatvorenicima omogućeni telefonski pozivi.

– Ne mogu cijeli dan razgovarati. Imaju 15 minuta dnevno sa određenim brojevima koji su im odobreni.

On svaki dan ako hoće može da razgovara sa odobrenim brojevima – dodaje Perković.

Pitali smo koliko često se zatvorenici mogu sastajati sa porodicom i advokatima, odnosno koliko imaju odobrenih posjeta.

– Sa advokatima se često može sastajati, maltene uvijek. Svi zatvorenici imaju određene posjete na osnovu njihovog ponašanja u zatvoru. Neko ima posjetu češće, neko rjeđe, neko može imati otvorenu, neko ne može, neko sa staklom, neko bez stakla… Tako da generalno ne postoji pravilo.

Međutim, što se tiče konkretno Fadila Novalića, on je, kao zatvorenik, za primjer. Došao je tu da odsluži svoju kaznu, ne pravi nikakve probleme. Ponaša se u skladu s kućnim redom. Nemam šta da kažem – pojašnjava direktor KPZ-a Vojkovići.

Ističe kako Novalić, što se njega tiče, nije prekršio nikakva pravila.

– On ovdje ni u najluđim snovima ne može doći do interneta. Nema šansi nikakvih – kazao je Perković.

Podsjećamo, Novalić je kao bivši premijer FBiH  konačnom presudom 27. januara 2024. u aferi Respiratori osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest, Fikret Hodžić na pet, a firma FH “Srebrena malina” na novčanu kaznu od oko 100.000 eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()