Danas protestno okupljanje za Amru i šest mjeseci od ubistva Nizame

Gradačac uz Tuzlu

10.02.2024. 22:31
  • Podijeli:
Amra Kahrimanović-65c46e2b0f2bc.webp Foto: FACEBOOK

Za danas u je najavljeno protestno okupljanje ispred kafića "Sydney" u Tuzli, zbog svirepo ubijene Amre Kahrimanović, čija je dženaza klanjana tokom jučerašnjeg dana.

Neformalna grupa građanki i građana Gradačac podsjetila je da je Tuzla bila i Gradačac i da će danas uzvratiti isto.

“Mi u Gradačcu smo osjetili iskrenu podršku građanki i građana Tuzle koji su svojim dolaskom podržali naše proteste 12. 14. i 17. avgusta 2023.godine i bili s nama i ostali uz nas rame uz rame u osudi svih oblika nasilja. I da nisu, ljudska, moralna je obaveza svakog čovjeka koji ima imalo savjesti da se uključi u borbu protiv nasilja i ukaže da itekako znamo ko je odgovaran”, istaknuli su.

U nedjelju 11. februara tačno je šest mjeseci od monstruoznog trostrukog ubistva u Gradačcu, kada je pomahnitali Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Čengiza i Denisa Ondera, dok je još tri osobe ranio.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()