Veljović se sumnjiči za stvaranje kriminalne grupe

Bivši prvi čovjek crnogorske policije

24.07.2023. 11:07
  • Podijeli:
Veselin Veljovic yt-64be1245437d2.webp Foto: Youtube/Printscreen/@ajbalkans

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje, a pored njega uhapšeno je još jedno lice, dok se za dva traga, rečeno je u Specijalnom družavnom tužilaštvu.

Osim Veljovića, uhapšeno je i lice čiji su inicijali M.N, a traga se za A.M. i N.M.

Protiv svih njih je podnesena krivična prijava zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog polozaja i krijumčarenje", saopštio je portparol Specijalno državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Radonjić je dodao da će se aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu nastaviti i narednih dana.

Specijalno policijsko odjeljenje je u ovoj akciji pretreslo stanove i druge prostorije u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je ruka pravde konačno stigla i do Veselina Veljovića, te je čestitao Specijalnom državnom tužilaštvu i Specijalnom policijskom odjeljenju jer daju doprinos da se Crna Gora oslobodi od organizovanog kriminala.

"Idemo dalje, čeka nas još puno posla", napisao je Abazović na društvenim mrežama.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da u Crnoj Gori nema nedodirljivih pojedinaca i neosvojivih utvrđenja mafije, naglasivši da država pobjeđuje.

On je čestitao svim hrabrim i profesionalnim tužiocima i policijskim službenicima koji se, kako je naveo, beskompromisno bore protiv mafije.

Veljović je od ljeta 2007. do 2011. godine bio direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine bio u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije.

Tokom karijere na čelu bezbjednosnog sektora, Veljovića su opozicione partije, dio nevladinih organizacija i medija često optuživali za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umiješanost u brojne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kada je u decembru 2020. godine poslije razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz Uprave policije ponovo je zaposlen u kabinetu tadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića.

Funkciju savjetnika za bezbjednost i odbranu Veljović je obavljao sve 20. maja ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()