UNA ekskluzivno otkriva: Ko su žrtve obračuna "Balkanaca" u Španiji

Dvojica uhapšena zbog pucnjave u Granadi u kojoj je ubijen državljanin Srbije i ranjen državljanin BiH

15.07.2022. 12:29
  • Podijeli:
guardia-civil-policija-spanija-foto-pixsell-clara-margais-dpa-.jpg Foto: Pixsell/Clara Margais/dpa

U pucnjavi koja se dogodila u Granadi u Španiji ubijen je državljanin Srbije Branislav Nepergaca (44), a ranjen državljanin Bosne i Hercegovine Jovan Maksimović (41), ekskluzivno saznaje UNA.

Španski mediji pišu da su zbog ovog zločina uhapšene dvije osobe, takođe porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije, dok se traga za još najmanje četvoricom.

Van životne opasnosti

Nakon pucnjave ranjeni je hospitalizovan u bolnici "Virgen de las Nieves" u Granadi gdje je operisan. Mediji prenose da je zadobio povrede slezine i pršljena, ali da se nalazi van životne opasnosti.

Pucnjava se dogodila u srijedu oko 19 časova na parkingu kod brane Rules u opštini Órgiva. Istragu o zločinu preuzela je Civilna garda i prvi rezultati istrage ukazuju da se radi o sukobu između dvije kriminalne grupe, za koje se sumnja da su povezane sa trgovinom marihuane.

Obračun zbog droge

Portal ideal.es piše da se istražuje da li se radi o obračunu između rivalskih bandi ili eventualnoj krađi droge. Dodaju da se na mjestu zločina okupilo najmanje osam muškaraca, podijeljenih u dvije grupe. Nakon razmjene hitaca ubijen je državljanin Srbije, a ranjen državljanin BiH, koji navodno pripadaju istoj bandi, dok su se ostali razbježali.

Na licu mjesta osumnjičeni su ostavili dva automobila "Peugeot 607" i "Volkswagen", koje su tokom uviđaja detaljno pregledali forenzičari tražeći otiske prstiju, kao i biološke DNK tragove. Policija je pretraživala i okolinu kako bi eventualno pronašli drogu, ali do sada u tome nisu uspjeli.

Mediji navode da je specifično i samo mjesto na kojem je došlo do pucnjave. Naime riječ je o lokaciji koja se nalazi na pola puta između obale i grada zbog čega se ne isključuje mogućnost da se radi o obračunu dvije grupe iz različitih provincija.

U posljednjih godinu dana, kako piše ideal.es, policija je u Granadi sprovodila dvije akcije hapšenja grupa iz Istočne Evrope koje se bave trgovinom marihuane. Dodaju i da se "srpska mafija" uglavnom bavi pljačkama i trgovinom oružjem, dok je u Valensiji i Kataloniji bilo više hapšenja zbog sumnje da se bave trgovinom droge.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()