Trojac u Banjaluci optužen zbog prikrivanja rijetkog modela Mercedesa koji je ukraden u Zagrebu

Skupocjeni automobil

14.06.2024. 13:07
  • Podijeli:
mercedes mup rs-666c1cf1e408f.webp Foto: MUP RS

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv tri muškarca zbog prikrivanja luksuznog automobila "Mercedes AMG GT R Roadster", koji je ukraden u Zagrebu prošle godine.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je u maju podiglo je optužnicu protiv Milana Ćose, rođen 1969.godine, iz Zemuna, Republika Srbija, Aleksandra Marića, rođen 1977.godine, općina Pelagićevo i Tomislava Trivića, rođen 1974.godine iz Banjaluke, zbog krivičnog djela Prikrivanje.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci, potvrdio je optužnicu 10. juna.

U vremenskom periodu od 11. februara 2023. godine do dana 08. marta 2023. godine, na području grada Laktaši, optuženi su prikrivali stvar za koju su znali da je pribavljena izvršenjem krivičnog djela, a vrijednost stvari koja se prikriva prelazi iznos od 50.000,00 konvertibilnih maraka.

Naime, riječ je o automobilu kojeg je kompanija Mercedes proizvela u svega 750 primjeraka ovog vozila. Vrijednost mu je procijenjena na 409.000 KM, a ukraden je u februaru prošle godine iz garaže Zagrepčanina Ž.C.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Ćosi, Mariću i Triviću na teret je stavljeno krivično djelo prikrivanje za koje im prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()