Šumski požari stvarali velike probleme vatrogascima u okolini Sarajeva: Za sve uzrok ljudski nemar

Vatra je zahvatila nisko rastinje, ali i šumu, što je otežalo gašenje požara

24.03.2024. 12:54
  • Podijeli:
vatrogasci wikipedia-65ba775487f82.webp Foto: Wikipedia

Vatrogasne jedinice na području Kantona Sarajevo proteklih nekoliko dana imale su niz intervencija, a posebno je teška bila ona koja je zabilježena 23. marta na području Gornjeg Vlakova odnosno općine Ilidža.

Prema informacijama iz Vatrogasne jedinice Ilidža, vatrogasci su dojavu o požaru dobili oko 18:30 te su se odmah uputili na teren.

Vatra je zahvatila nisko rastinje, ali i šumu, što je otežalo gašenje požara.

U intervenciji su učestvovale dvije ekipe Vatrogasne jedinice Ilidža, a odmah nakon ove intervencije vatrogasci su se uputili prema Trnovu gdje su pomogli kolegama koje su se također borile sa šumskim požarom.

Požar kod Trnova zabilježen je u mjestu Šišići, a stavljen je pod kontrolu nešto iza ponoći.

Kako su za Klix.ba saopćili iz Vatrogasne jedinice Ilidža, ovih dana bilježi se povećan broj požara na području ove općine, ali i Vogošće, Hadžića i Trnova.

Većinom je riječ o požarima otvorenog plamena koji zahvataju šumu, ali i nisko rastinje.

Za sve požare uzrok je ljudski nemar, odnosno neodgovorni pojedinci koji bez kontrole pale nisko rastinje, a nakon čega se vatra brzo proširi i na ostatak šume.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()