Stojan Albijanić izručen Crnoj Gori

Osumnjičen za učešće u krvavoj pljački u Nikšiću u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

15.03.2022. 15:52
  • Podijeli:
granicna-policija-bih-foto-gp-bih.jpg

Bosna i Hercegovina izručila je Crnoj Gori Stojana Albijanića (27) iz Bileće za kojim Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu zbog učešća u pljački pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je ekstradiciija Albijanića okončana u utorak.

"Realizovana je ekstradicija S.A. (27) i za kojim je raspisana potjernica od strane NCB Interpol Podgorica, a koji se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi pred nadležnim organima Crne Gore zbog krivičnog djela razbojništvo izvršeno 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću kada je na radnom mjestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbjeđenja "Security Guard Montenegro“ Ljubiša Mrdak", navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Albijanić je bio među prvim osumnjičenima za ovaj zločin, a uhapsili su ga inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, nakon što je doveden u direktnu vezu sa automobilom "Nissan Qashqai" koji su razbojnici koristili u pljački.

Osim njega 7. marta Crnoj Gori je izručen i Petar Zolak iz Laktaša, koji se takođe dovodi u vezu sa razbojništvom u Nikšiću.

Osim Albijanića i Zolaka, za učešće u krvavom zločinu osumnjičeni su još i Nemanja Miljković alijas Nemanja Kaurin i David Banjac, alijas David Pavlović, koji se nalaze u bjekstvu. Nedavno je u Beogradu na osnovu potjernice uhapšen Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke.

U Crnoj Gori odranije su u pritvoru Mitar Knežević (40) iz Nikšića, koji je označen kao organizator pljačke i Stefan Regojević (33) iz Banjaluke.

Krvavi zločin izvršen je 20. oktobra prošle godine. Pljačkaši su na parkingu iza pošte čekali transport novca u ”Qashqaiju". Bili su naoružani sa dvije automatske puške, pištoljem i biber sprejom. Napali su dvojicu radnika obezbeđenja, tako što su ih poprskali biber sprejom i udarali kundacima. Mrdak je kolegama priskočio u pomoć i ubijen je iz blizine hicem iz puške, kalibra 7.62 mm.

Razbojnici su u pljački ukrali 423.000 evra, a potom su pobjegli do mjesta Grebice gdje su zapalili "Nissan" za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Ispostavilo se da su na vozilu bile nepripadajuće registarske oznake, na kojima je vozilo ranije snimljeno nadzornim kamerama, zajedno sa Albijanićem.

To vozilo je bilo ključni trag koje je dovelo do rasvjetljavanja cijelog slučaja.

Crnogorska policija izuzela je snimke sa 250 kamera, analizirala telekomunikacije, ispitala svjedoke... Utvrđeno je da grupa djelovala organizovano i snihronizovano od juna meseca. Pripremili su oružje, iznajmili više stanova i u različitim fazama u planiranju pljačke koristili su najmanje sedam vozila. Od "čistača" puta, do praćenja, opservacije i bjekstva iz Crne Gore.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()