Srce prestalo da kuca: Drvarčanin podlegao dva mjeseca nakon udesa

U mostarskoj bolnici podlegao Luka Matić, koji je 20. avgusta povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Drvaru

24.10.2022. 18:04
  • Podijeli:
Passat u kojem je stradao Luka Matić Foto: UNA
Passat u kojem je stradao Luka Matić

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru preminuo je Luka Matić (37) iz Drvara, koji je 20. avgusta nastradao u saobraćajnoj nesreći kada se u njegov "Passat" zakucao "Mercedes" kojim je upravljao Đorđe Rodić (24) iz Drvara, protiv koga se vodi istraga za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Dva mjeseca na intezivnoj njegi

Bitku za život Matić je izgubio prošle sedmice nakon što je dva mjeseca proveo liječeći se u SKB Mostar. U bolnicu je primljen sa višestrukim prelomima i to baze lobanje, frakturom lobanje, prelomima nosnih kostiju, kičme, karlice, trtice... Tokom liječenja izdržao je brojne komplikacije, nadjačao dvije kliničke smrti, moždani udar, meningitis... Nažalost, i pored svih napora ljekara da mu spasu život, njegovo srce je prestalo da kuca.

"Pacijent je preminuo u četvrtak 20. oktobra", rekli su za UNU u SKB Mostar.

Nesreća se dogodila 20. avgusta u ulici Jove Kecmana u Drvaru. Kobni dan Matić je, po završetku posla, oko 15.20 časova sjeo u automobil i sa parkinga se uključio na glavnu saobraćajnicu. Vozio je svega nekoliko metara kada mu je u susret naišao "Mercedes" kojim je upravljao Đorđe Rodić.

Velika brzina i vožnja pod dejstvom alkohola

Očevici su ispričali da je Rodić, usljed velike brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i zakucao se u "Passata". Od silne udara oba vozila su sletjela s puta. Matić je bez svijesti ostao zaglavljen u smrksanom vozilu i ekipa Hitne pomoći jedva je uspjela da ga izvuče iz olupine. S druge strane Rodić je zadobio lakše povrede, kao i dva mladića starosti 24 i 25 godina, koji su s njim bili u vozilu.

Drvarčani pričaju da se radilo o obijesnoj vožnji od preko 100 km/h, te da je vozač "Mercedesa" bio pod uticajem alkohola, što je potvrđeno u prvoj fazi istrage. Nakon nesreće Rodiću je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Drvaru i već sutradan je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Ispitan je u svojstvu osumnjičenog i pušten na slobodu.

Istraga u ovom predmetu vodi Kantonalno tužilaštvo Livanjskog kantona koje je, kako je potvrđeno za UNU, naložilo potrebna vještačanja radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do nesreće.

Iza Luke Matića ostali su supruga i petogodišnja kćerka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()