Šokantno: U Hrvatskoj proglasili prirodnu smrt Bišćanina, a obdukcija otkrila metak u grudima

Mehura Handanović (55) ubijen hicem s leđa, što je utvrđeno tek nakon što je na zahtjev porodice urađena obdukcija

04.11.2022. 14:48
  • Podijeli:
policija_foto_Slavko Midzor:PIXSELL.jpg Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Mehura Handanović (55) iz sela Vikići kod Bihaća, za koga su istražni organi Hrvatske rekli da je umro prirodnom smrću, ubijen je iz vatrenog oružja, utvrđeno je obdukcijom koja je urađena na zahtjev njegove porodice.

Kako piše portal normala.ba Handanović, koji je radio na farmi muznih krava u Sadilovcu u Hrvatskoj navodno je umro 31. oktobra u 9.20 časova u opštini Rakovica u Karlovačkoj županiji.

"Prirodna smrt" hicem s leđa

Misterioznu prirodnu smrt je konstatovao i utvrdio dežurni mrtvozornik. Međutim, na zahtjev porodice na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću juče je urađena obdukcija i utvrđeno je da je 55-godišnji Handanović ubijen iz vatrenog oružja i to s leđa.

"Patolozi su metak pronašli u tijelu ubijenog u predjelu grudnog koša", piše portal.

Na leđima je uočena ulazna rana od metka, koji se zaustavio u srcu. Obdukciji je prisustvovao i policijski službenik MUP-a Unsko-sanskog kantona, a nakon obdukcije tužilaštvo je naložilo prikupljanje materijalnih dokaza koji će biti proslijeđeni istražnim organima Hrvatske.

"Obavještavamo da su policijski službenici MUP-a USK, po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, skupa sa navedenim tužiocem, prisustvovali obdukciji predmetnog lica. Poslije sačinjenih izvještaja i foto dokumentacije nakon provedene obdukcije od strane naših policijskih službenika, sve će biti proslijeđeno policiji Republike Hrvatske. Također, vas obavještavamo da su naši policijski službenici obavijestili Interpol Hrvatske o poduzetim radnjama", navodi se u informaciji policije USK, prenose Nezavisne.

Urađen uviđaj nejasno je kako je došlo do propusta

Prema nezvaničnim informacijama portala normala.ba hrvatska policija je bila na uviđaju na mjestu navodne prirodne smrti Mehure Handanovića, ali je nepoznato na koji način su istražioci izmanipulisani da nisu uočili smrtonosnu ranu na leđima, što će biti predmet dalje istrage.

Handanović je danas sahranjen na mjesnom groblju u rodnom selu i očekuje se da će istražni organi Hrvatske detaljno sprovesti istragu o cijelu slučaju.

Inače, Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava "Pro milk" koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a odnosno "Dukata".  Svakoga dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mahur je bio porodičan čovjek i nesklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine u ožalošćene je upisana i kolektiv firme "Pro milk", koja je zbog nedostatka radnika  uzimala radnike iz BiH, a u njoj su povremeno zapošljavani i radnici iz Indije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()