Smećarska posla: Kamion platili tri puta više!

Bivši načelnik opštine Stanari Dušan Panić i članovi komisije prijavljeni za nesavjestan rad u službi kojim su opštinu oštetili za 100.000 KM

09.12.2022. 12:39
  • Podijeli:
kamion za smece foto Pixabay-63931f17796c6.webp Foto: Pixabay

Dobojska policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv bivšeg načelnika Opštine Stanari Dušana Panića i još tri osobe zbog sumnje da su oštetili opštinu za oko 100.000 KM na nabavci kamiona za odvoz smeća.

Osim Panića prijava je podnesena protiv članova komisije za javne nabavke i to predsjednika komisije Borisa Miličića i članova Dijane Đekić Smiljanić i Mladena Šljivića.

Kako se navodi oni se terete da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi, jer su sporni kamion platili tri puta više nego što vrijedi.

"Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su 2018. godine, počinila navedeno krivično djelo tako što su D.P. kao načelnik opštine, a na prijedlog komisije za javne nabavke B.M., D.Đ.-S., i M.Š., donio Odluku o dodjeli ugovora u postupku javne nabavke kamiona za odvoz smeća sa cijenom od 140.177,00 KM sa PDV-om, a čija je maksimalna tržišna vrijednost u tom periodu iznosila 40.285,00 KM", rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da su osumnjičeni time oštetili budžet opštine za iznos od 99.892 KM. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()