Sinovi ostavili tijelo oca na zabačenom mjestu da bi primali njegovu penziju

Italijanska policija vjeruje da su tijelo čovjeka, koje su prije godinu dana pronašli šetači na zabačenom mjestu u regiji Abruzzo, tamo ostavili njegovi sinovi koji su nastavili stavljati u džep očevu penziju

06.07.2023. 00:20
  • Podijeli:
policija_italija (1)-64a67ce459a9c.webp Foto: Pixabay

Tijelo Brune Delnegra (81), koji je umro prirodnom smrću, pronašla su dva kanadska šetača prošlog jula u špilji oko 350 km od njegovog doma u Traniju, u južnoj regiji Puglia, piše Guardian.

Vjeruje se da je Delnegro preminuo nekoliko dana ranije, izvijestili su talijanski mediji.

Umjesto da prijave smrt, njegovi sinovi Benito, Domenico i Salvatore i djevojka jednog od muškaraca navodno su stavili tijelo u vreću za spavanje i prevezli ga preko dviju regionalnih granica u udaljeno selo Castrovalva u Abruzzu s ciljem da ga ostave tamo i troše njegovu penziju od 3.000 evra mjesečno.

Trojica sinova i djevojka pod istragom su zbog navodnih krivičnih djela, uključujući prevaru penzionog tijela i nezakonitu upotrebu kartice.

Policija prvo nije mogla utvrditi identitet preminulog pa je u aprilu odlučeno da će biti sahranjen u grobnici s oznakom "subjekat nepoznat". Jedini trag bio je implantat femoralne proteze pronađen tokom obdukcije, što je policiji konačno omogućilo napredak u slučaju.

Nakon što je utvrđen Delnegrov identitet, uhvatili su njegove sinove nakon što je automobil u vlasništvu jednog od njih, za koji se vjeruje da je korišten za prijevoz tijela, uočen na nadzornoj kameri u području Castrovalve oko datuma njegove smrti.

Delnegro, koji je radio za lokalne zdravstvene vlasti u Traniju, neko je vrijeme bio prikovan za krevet. Policija vjeruje da su njegovi sinovi bili motivisani očevom pozamašnom penzijom koja im je zajedno s njegovom ušteđevinom u proteklih godinu dana dala 60.000 eura.

Ovo nije prvi takav slučaj u Italiji

Ovaj jezivi slučaj nije prvi takav u Italiji. U maju ove godine otkriveno je da je muškarac u Veroni pet godina držao mrtvo tijelo svoje majke kod kuće dok je primao njenu penziju.

U martu je došlo do sličnog otkrića u gradu u Pugliji, sin je 10 godina krio tijelo svog oca kod kuće.

U Kaliforniji je prošle sedmice muškarac priznao krivicu za skrivanje smrti svoje majke čak 30 godina. To mu je omogućilo da zatraži preko 800.000 dolara beneficija namijenjenih majci, piše Guardian.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()