Sindikat policije KS očekuje adekvatne sankcije za dvojicu navijača koji su autom udarili policajce

Incident na Grbavici

05.03.2024. 22:27
  • Podijeli:
neredi grbavica klix ba-65e47666787d7.webp Foto: Klix.ba

Uoči vječitog derbija koji se igrao u nedjelju na stadionu Grbavica u Sarajevu dogodio se incident i obračun između navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i službenika sarajevske policije. Tom prilikom se oglasio Sindikat policije Kantona Sarajevo.

Podsjećanja radi, trećeg marta se dogodio incident u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena. Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Nakon toga je uhapšeno ukupno šest osoba, dok su dva muškarca trenutno u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo i razmatra se njihovo dalje procesuiranje. Radi se o momcima B.H. i M.S.

Svemu je prethodio "upad" grupe Horde zla koji su, noseći drvene palice i sa građevinskim šljemovima, zaputili se u naselje Grbavica.

Tim povodom, Sindikat policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje napad na policijske službenike, koji se dogodio trećeg marta, prilikom osiguranja fudbalske utakmice Željezničar - Sarajevo, gdje su izvršioci koristili motorna vozila kao sredstvo napada na policijske službenike, kojom prilikom su dva policijska službenika zadobila tjelesne povrede.

"U posljednje vrijeme su učestali napadi na policijske službenike u Kantonu Sarajevo, a izvršioci ne biraju sredstva za napad. Sindikat policije Kantona Sarajevo će pružiti svu neophodnu pomoć povrijeđenim policijskim službenicima, a od nadležnih organa očekujemo adekvatne sankcije za izvršioce ovakvih djela", zaključili su iz Sindikata policije KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()