Risovac na Blidinju: Ljubušak pucao iz kalašnjikova, Posušak udario policajca

Zabava u šatoru

02.01.2024. 13:02
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Prvojanuarska zabava uz muziku u mjestu Risovac, na Blidinju, kako saznaje portal "Avaza", nije prošla bez incidenata i policijske intervencije, i to dva puta. Jedna osoba kod koje je pronađeno oružje je uhapšena, a druga, koja je udarila policajca je u bjekstvu.

Tako su pripadnici Policijske stanice Jablanica i Policijske uprave Konjic, jutros, sat i 20 minuta nakon ponoći, zbog izazivanja opće opasnosti slobode lišili I.B. (25) iz Ljubuškog, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je rečeno, policijski službenik iz PS Jablanica je u 23:15 sati prijavio da je čuo dva rafala u neposrednoj blizini šatora u kojem se održavala muzička večer, a nakon obilaska je u automobilu Nissan u vlasništvu I.B. uočio automatsku pušku „kalašnjikov“.

U blizini vozila su pronađene i čahure. Na lice mjesta upućene su policijske ekipe, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Ubrzo je pronađen vlasnik vozila I.B. koji je uhapšen, a više informacija bit će poznato naknadno.

Nekoliko sati kasnije, u 4:45 sati, dvije osobe su narušavale javni red i mir, zbog čega je intervenirala policijska patrola. U trenutku kada su policajci do službenog vozila dovodili jednog od aktera, S.R. (35) iz Posušja, on je šakom u glavu udario jednog policijskog službenika, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()