Pripadnici SIPA-e pretresli kuću bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Pretres je navodno izvršen po naredbi Tužilaštvu BiH

26.04.2023. 20:52
  • Podijeli:
Osman_Mehmedagic_foto_YT-6411dc20adab6.webp Foto: YouTube

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pretresli kuću bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Pretres je navodno izvršen po naredbi Tužilaštvu BiH. 

Zvaničnih informacija u ovom trenutku nema.

Glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić poručila je da nema informacije o ovom pretresu.

Nezvanično, provjere se vrše u vezi s Mehmedagićevom diplomom. 

Podsjećamo, organi vlasti su pretresali i prije privatne objekte Mehmedagića, a razlozi pretresa bili su zbog istraga koja se vode protiv njega, a u vezi sa sticanjem diplome na Američkom univerzitetu u BiH, čiji je direktor Denis Prcić bio u pritvoru zbog sumnje da je Mehmedagiću omogućio nezakonito sticanje diplome.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()