Povratnik u Kalesiju imao povrede glave, preminuo u bolnici

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli naložilo je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti

07.04.2023. 14:10
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

MUP i Kantonalno Tužilaštvo Tuzlanskog kantona intezivno rade na utvrđivanju svih okolnosti smrti Radivoja Stojanovića (66), Srbina povratnika u selo Zolje u opštini Kalesija.

Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK, za UNU kaže da je policija 28. marta obaviještena da je Stojanović dan ranije u kasnim noćnim satima primljen u Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla.

"Stojanović je primljen u alkoholisanom stanju sa povredom u predjelu glave. Kod njega su konstatovane teške tjelesne povrede zbog čega je zadržan na liječenju u Klinici za reanimaciju i anesteziju", rekla je Sprečić.

Ona kaže da je Operativni centar Uprave policije MUP-a TK 6. aprila obaviješten od strane UKC Tuzla da je pacijenti preminuo 5. aprila u 23.38 časova.

"Policija uprava je sa time upoznala Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te su preoduzete potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti povređivanja imenovanog. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti povređivanja, kao i uzroka smrti Radivoja Stojanovića", rekla je Sprečić.

Podsjetimo u medijima se juče pojavila informacija da je Stojanović pronađen mrtav u blizini magistralnog puta za Tuzlu, ali se ispostavilo da je on bio živ i da je preminuo u bolnici.

Admir Arnautović, portaprol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli za UNU kaže da je tužilaštvo naložilo da se izvrši obdukcija tijela stradalog Stojanovića kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

"Preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti koje su dovele do povrijeđivanja Stojanovića. Istraga je u toku i više detalja u ovom trenutku ne možemo iznositi u javnost", rekao je Arnautović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()