Policija u Konjicu uhapsila Sarajliju dok je prevozio migrante

Potvrdio MUP HNK

14.03.2024. 18:09
  • Podijeli:
policija-vijecnica-durgut-pixsell.jpg

Protekle noći u Konjicu policija je tokom kontrole vozila uhapsila 38-godišnjeg Sarajliju koji je putničkim automobilom prevozio migrante, potvrdio je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako navode iz MUP-a HNK policijski službenici PS BS/SP Konjic su prevoz migranata otkrili tokom prošle noći, kad su deset minuta iza ponoći u ulici Mostarska u Konjicu vršili kontrolu vozila.

Kad su policajci izvršili kontrolu vozila marke Škoda Octavia, kojim je upravljao H.A. (38) iz Sarajeva, ustanovili su da je u vozilu prevozio četiri osobe bez važećih dokumenata, odnosno migrante.

"Po naredbi dežurne tužiteljice Tužilaštva BiH H.A. je lišen slobode, dok su osobe bez dokumenata zadržana u prostorijama za zadržavanje", naveli su iz MUP-a HNK.

Ističu da su po nalogu tužioca preduzete sve potrebne mjere i radnje koje zakon propisuje, a koje uključuju u utvrđivanje identiteta migranata, te kriminalističku obradu nad uhapšenim Sarajlijom koji ih je prevozio, kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj slučaj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()