Podignut stepen bezbjednosti u RS

Iz MUP-a su istakli da je stanje bezbjednosti na području RS zadovoljavajuće

29.06.2024. 16:07
  • Podijeli:
policija srbija mup srbije-6537a00a2bc17.webp Foto: MUP RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je mjere bezbjednosti na području ovog dijela Bosne i Hercegovine, posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, prilikom čega je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije.

Iz MUP-a su istakli da je stanje bezbjednosti na području RS zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije.

Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS, naložen je niz preventivnih mjera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama u smislu razmjene operativnih informacija, navodi se u saopštenju MUP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()