Saša Kovačević za UNA TV: Spremam nove pjesme, nisu ljetne. U Sarajevu je uvijek kao kod kuće

Regionalna zvijezda

01.07.2024. 20:03
  • Podijeli:

Nakon pet godina od posljednjeg koncerta u Zetri Saša Kokvačević ovog vikenda nastupao je u Sarajevu. Publika je uživala od prve minute u prepoznatljviim hitovima: Slučajno, Srećna u novoj ljubavi, Prevarena, Mila, Jedina si vredela i brojni drugi.

Pred sami nastup, razgovarali smo sa Sašom, za Una TV otkrio je kada izlaze nove pjesme, zašto je “ukrao” ljeto, ali I gdje crpi inspiraciju.

Nakon pet godina ponovo u Sarajevu, u posljednje vrijeme nema onih prepoznatljivih ljetnih hitova, pa malo I ljeto usljed stalnih kiša kasni.. Saša, zašto si nam ukrao ljeto?

- Prije svega hvala na odmah na kritikama, vjerujem da će uroditi plodom. Jednostavno, ne želim da izbacujem pjesmu kao za ljeto, zato što je vrijeme. Već inače, kada želim da pjesma ono što žeim da izbacim ta će se I desiti. Nažalost ove godine, nije se desila ta neka pjesma.

Ljetna turneja uveliko je počela, šta možemo očekivati u nastavku?

- Pa dalje, nove pjesme. Dvije su spremne, to je nešto čemu se radujem. Nisu u ovom nekom ljetnom ritmu, pa tako čekamo neko hladnije vrijeme kako bismo ih izbacili. U međuvremenu, radimo na novim pjesmama I ja se nadam da ćemo vas obradovati.

Nije te dugo bilo u Sarajevu, je li Sarajevo gdje je nekad bilo?

- Moj bend I ja radujemo se svakom nastupu, posebno pred sarajevskom publikom, ovdje je uvijek takva atmosfera da se osjećaš kao da si kod kuće. Sarajevo je uvijek u srcu, što je bitno, nama koji smo u ovom poslu važna je energija publike, I to je ono što se vidi I osjeti.

Cijeli razgovor I atmosferu sa nastupa pogledajte u nastavku:

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()