Počinje suđenje Mirnesi zbog krađe milion eura

Cijeli proces odvijat će se u Stuttgartu

17.07.2023. 12:16
  • Podijeli:
Mirnesa_S_foto_Instagram-63a804a8bc8e7.webp Foto: Instagram

Mirnesi S., porijeklom iz Busovače, počinje suđenje danas u Štutgartu zbog krađe 1,2 miliona eura iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Prema optužnici, u koju je njemački medij imao uvid, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, sakupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona eura. Kontrole torbe nije bilo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()