Počelo suđenje: Bivši radnik tužio Dom zdravlja

Glavni pretres zakazan je za 30. novembar

16.10.2023. 17:37
  • Podijeli:
sud-cekic-bat.jpg

U Osnovnom sudu u Prijedoru danas je ponovo počelo suđenje po tužbi bivšeg radnika Doma zdravlja Dalibora Lajića protiv poslodavca zbog disciplinskog kažnjavanja u slučaju neiskorištenih vakcina protiv kovida 19.

Lajić je u Domu zdravlja Prijedor bio zaposlen kao referent zaštite na radu i sudskim putem traži poništenje disciplinske kazne i isplatu novca koji mu je tom kaznom obustavljan od plata budući da je bio na bolovanju od 16. februara 2021. godine, pa sve do odlaska u invalidsku penziju, a sporni događaj sa vakcinama desio se u aprilu 2021. godine.

Parnicu vodi sudija Branka Kragulj, koja je prethodno stavila van snage rješenja o prvobitno održanom i pripremnom ročištu i o glavnoj raspravi nakon spoznaje da je dotadašnji punomoćnik Doma zdravlja Prijedor Aleksandar Škorić, zaposlen kao pravnik u ovoj zdravstvenoj ustanovi, bio i podnosilac inicijative za pokretanje dispicplinskog postupka protiv radnika.

Advokat Trivun Kozomara, koji zastupa Lajića, rekao je da odustaje od sva tri ranije predložena svjedoka, koji su svi zaposleni u Domu zdravlja, te naveo dokaze koje će iznijeti na glavnom pretresu i predložio angažman vještaka ekonomske struke.

Na njegov zahtjev, Sud je naložio Domu zdravlja da u roku od 10 dana, a najkasnije do glavnog pretresa, dostavi dokumente koje će koristiti kao dokaze.

Dom zdravlja od danas zastupa advokat Zoran Mrđa koji je za glavni pretres najavio dokaze i saslušanje dva od tri svjedoka koje je ranije planirala pozvati tužilačka strana.

Glavni pretres zakazan je za 30. novembar.

U prijedorskom Domu zdravlja 12. aprila 2021. godine privremeno je obustavljeno vakcinisanje stanovnika protiv kovida 19, budući da je došlo do poremećaja temperature u zamrzivaču u kojem su čuvane 1.342 doze ruske vakcine "sputnjik ve".

Zbog neiskorištenih vakcina u ovom sudu, od 1. februara prošle godine vodi se i krivični postupak po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor protiv načelnika Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milice Otković koja se tereti za krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 25. oktobar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()