Penzioneri ga ugoste i nahrane, a on im pokupi novac!

U akciji "Vidra" uhapšen Damir Ajlec osumnjičen za više krađa i prevara u Gradišci

05.07.2023. 12:54
  • Podijeli:
policija mup rs foto Drazan Pozderovic-1667553196035.webp Foto: Dražan Pozderović

Damir Ajlec iz Gradiške uhapšen je u akciji "Vidra" zbog sumnje da je krao novac od više penzionera koji su ga puštali u svoje kuće nakon što im je obećavao da im može nabaviti ogrevno drvo po jeftinijoj cijeni.

Ajlec se tereti za najmanje pet krađa i prevara u kojima je žrtve oštetio za oko 8.000 KM. U PU Gradiška navode da je osumnjičeni uhapšen juče u ulici Mladena Stojanovića zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

"Daljim radom došlo se do saznanja da je osumnjičeni krivična djela vršio na način da je u prijepodnevnim časovima dolazio do kuće oštećenih, koji su stara i iznemogla lica i žive sami. Predstavljao im se kao trgovac koji može riješiti ogrevno drvo po jeftinijoj cijeni, od tržišne, i od oštećenih je zahtjevao novac kako bi riješio prevoz ogreva. Tom prilikom bi koristio nepažnju istih i pod izgovorom ulazio u unutrašnjost kuće i otuđivao novac koji su oštećeni posjedovali", saopšteno je iz PU Gradiška.

Nesumnjajući ništa žrtve su obično puštale Ajleca u svoje domove, a u više navrata su ga častili hranom i pićem. On bi to sve objeručke prihvatio, a potom bi im punog stomaka pokupio novac iz kuće

U policiji navode da je po naredbi Osnovnog suda u Gradišci izvršen pretres stana i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Daljim postupanjem pronađen je i dio otuđenog novca, a koji je uz saglasnost dežurnog tužioca vraćen oštećenom. Izvršenim krivičnim djelima osumnjičeni je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 8.000 KM , a sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist", navode u PU Gradiška.

Sa cijelim slučajem je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se osumnjičeni ispita, te da se po dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Ajlec je i ranije dovođen u vezu sa više krivičnih djela, uglavnom krađama. Ranije je boravio u Banjaluci i policiji je bio poznat kao skitnica. Prije nekoliko mjeseci prijavio je prebivalište u Gradišci. Inače, porijeklom je iz Hrvatske i ima državljanstvo te zemlje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()