Oglasila se policija o teškoj nesreći u Sarajevu: Pješakinja (70) zadržana na KCUS-u

Vozač automobila marke Fiat Punto, usljed neprilagođene brzine uvjetima na cesti, izgubio je kontrolu nad svojim vozilom i udario pješaka

23.11.2023. 13:28
  • Podijeli:
policija_Hitna_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL-645b56f5d779d.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Teška saobraćajna nesreća dogodila se oko 11 sati u ulici “Put Mladih Muslimana” kada je udaren pješak na pješačkom prijelazu ispred bistričkog tunela.

Vozač automobila marke Fiat Punto, usljed neprilagođene brzine uvjetima na cesti, izgubio je kontrolu nad svojim vozilom i udario pješaka koje je teško povrijedio. Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo kao i pripadnici Hitne pomoći.

Dana 22.11.2023. godine u 09,20 sati na kolovozu ulice Put Mladih Muslimana, područje općine Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje H.P., rođena 1953. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila „Fiat Punto“, kojim je upravljao D.O., rođen 1954.godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura karlice) zadobila je 70-godišnjakinja, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()