Odgođena još dva ročišta u slučaju smti Džene Gadžun, majka doživjela novi stres

Suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović za smrt djevojčice Džene Gadžun neće biti održano ni sutra ni narednog četvrtka

22.11.2023. 10:55
  • Podijeli:
Dzena Gadzun_PIXSELL Armin Durgut-650c43895ccde.webp Foto: PIXSELL/Armin Durgut

Suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović za smrt djevojčice Džene Gadžun neće biti održano ni sutra ni narednog četvrtka.

Kako je za Klix.ba potvrdila majka djevojčice Amila, predsjednica sudskog vijeća je produžila bolovanje i neće je biti najmanje do kraja naredne sedmice. Podsjetimo, zbog istog razloga je odgođeno i prethodno ročište.
"Iskreno, ne znam da li će ročište i poslije toga biti održano. Sve nam ovo predstavlja dodatni stres i dilemu", rekla je majka Amila.

Prije nego što je sutkinja otišla na bolovanje, ročište je odgođeno jer se nisu pojavili advokati optuženih. Prethodno, na ročištu za izjašnjenje o krivnji, Rožajcu je pozlilo a advokat Nine Jovanović nije došao pa je i to ročište bilo pomjereno.

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Benjamin Bejtović, vlasnik porivatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()