Objavljen snimak: Uhapšen muškarac koji je prijetio Nebojši Vukanoviću i njegovoj majci

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave u Trebinju, potvrđeno je da je on uhapšen zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

11.02.2024. 17:09
  • Podijeli:
nebojsa-vukanovic-dejan-rakita-pixsell.jpg

Policija u Trebinju uhapsila je u subotu 10. februara Nebojšu Buhu, pod sumnjom da je dan ranije, došao pred porodičnu kuću lidera Pokreta za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, i tom prilikom lupao, vikao i prijetio, čime je ugrozio sigurnost Vukanovića i njegove majke, a koja je tada u kući bila sama.

Navodeći inicijale osumjičenog, iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave u Trebinju, potvrđeno je da je on uhapšen zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

"N.B. je došao ispred porodične kuće N.V. iz Trebinja i uputilo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica čiji su inicijali N.V", piše u saopštenju policije.

Dalje se navodi da su policijski službenici po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, izvršili pretres stana i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni.

"Sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti policijski službenici preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju", zaključuje se u saopštenju.

Da se radi o Nebojši Buhi, odmah je obznanio narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je putem svog bloga, napisao kako je Buha 9. februara oko 13 sati, bez ikakvog povoda i razloga, došao pred kuću u kojoj stanuje, tražeći njega, a da je tada u kući bila samo njegova majka, jer je on bio na putu.

"Pokušao je na silu da uđe, a onda uznemiravao moju majku, pitao gdje sam te prijetio da će me ubiti i sa mnom se razračunati, jer spominjem njegovu suprugu (Ana Bokonjić Buha) koja je portparol direktora 'Elektroprivrede' Luke Petrovića", napisao je Vukanović.

Uz tvrdnje, Vukanović je objavio i video snimak nadzorne kamere na kome se vidi muškarac koji kuca na prozor i na vrata kuće. Istakao je kako se njegova majka jako uznemirila i da je nakon prijave slučaja, dala izjavu policijskim inspektorima.

"Nebojšu Buhu, koji je zaposlen u Elektro-Hercegovini, poznajem od ranije, nekad mi je bio komšija, kao mlađi smo se družili, igrali košarke na policiji, i ne znam šta je njegov motiv i šta ga je navelo da dolazi kući, pokušava nasilno otvoriti vrata i ući u donji sprat kuće, prijeti, uznemirava majku i ovako se ponaša. Njega nisam spominjao nikada, niti njegovu ženu u skorije vrijeme, osim što sam nedavno rekao da je komšinica dirketorice Muzeja Hercegovine i Gradske biblioteke, kada sam snimao stan Ivane Grujić", napisao je Vukanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()