Nesreća u Sanskom Mostu: Teško povrijeđen motociklista

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policije, a za vrijeme dok je odvijao saobraćaj je bio obustavljen.

13.05.2024. 12:20
  • Podijeli:
Nesreća motocikl-651ae7b0ba107.webp Foto: Avaz

Saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđen vozač motocikla dogodila se na Bulevaru Sedmog korpusa u Sanskom Mostu, u neposrednoj blizini trgovačke radnje Čelikovka.

Prema informacijama iz policije do nezgode je došlo kada se vozilo "reno megan" iz jedne sporedne ulice uključivalo na pomenutu saobraćajnicu, te oduzelo pravo prvenstva motociklu kojim je upravljao stariji muškarac.

Tom prilikom vozač motocikla je pao i zadobio teže povrede glave, te je upućen u Dom zdravlja Sanski Most gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Prema trenutnim informacijama on je van životne opasnosti, pišu "Nezavisne".

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policije, a za vrijeme dok je odvijao saobraćaj je bio obustavljen.

Inače, treba istaći kako je ovo samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća na području Unsko sanskog kantona u poslednjih nekoliko dana, a u dva slučaja izgubljeni su ljudski životi.

Tako je u protekli petak na području Cazina poginuo 22-godišnji motociklista iz Bužima, dok je u proteklu nedjelju smrtno stradao vozač motocikla iz Velike Kladuše u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tom gradu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju u skladu sa zakonskim pravilima, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()