Navijačima Crvene zvezde 18 godina zatvora!

Okružni sud u Bijeljini potvrdio presudu kojom je 12 navijača osuđeno na po godinu i po dana zatvora zbog tuče u kojoj je ubijen Aleksandar Pantić

15.06.2023. 20:15
  • Podijeli:
sud-cekic-bat.jpg

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je presudu kojom je 12 navijača Crvene zvezde osuđeno na po godinu i po dana zatvora zbog učešća u tuči u kojoj je ubijen navijač Partizana Aleksandar Pantić.

Kako je saopštio Osnovni sud u Bijeljini pravosnažno su osuđeni Miroslav Gavrić, Stefan Lazarević, Nikola Milinković, Milan Milinković, Dušan Radovanović, Ognjen Jeremić, Mile Lukić, Nikola Pejić, Bojan Radojević, Borislav Ilić, David Sandić i Aleksandar Petrović.

"Okružni sud u Bijeljini 7. juna odbio je žalbe Okružnog javnog tužioca, te optuženih i njihovih branilaca izjavljene na navedenu presudu Osnovnog suda iz 2022. godine, čime je presuda Osnovnog suda u Bijeljini od 9. septembra 2022. godine postala pravosnažna", navodi se u saopštenju.

Na istu kaznu ranije je nepravosnažno osuđen i Nemanja Mičukić.

Zločin se dogodio 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine. U presudi se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između navijača Crvene zvezde i Partizana. Motiv za obračun je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili.

Dogovorena je tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom ponijeli motke, držalice, letve i slično.

"Kada su došli na prostor ispred hotela raspodijelili su se po grupama. Jedna grupa je stala na vidno mjesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni dio hotela, tako da nisu bili vidljivi i skriveni su čekali dolazak navijača Partizana. Po dolasku suparnika, grupe su krenule jedna prema drugoj. Zapaljena je i baklja i došlo je masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije", navodi se u presudi.

Nikog od navedenih optužnica nije teretila za ubistvo Pantića. Za ubistvo su optuženi Marko Zarić zvani Čupo i Petar Bujinović iz Bijeljine koji su u prvostepenom postupku oslobođeni krivice, a tu presudu je nedavno ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini.

Prema optužnici Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, usljed čega je on pao na asflat. Potom su ga Zarić i Bujinović zajedno udarali po glavni držalicom i drvenom motkom, nanijevši mu višestruke povrede. Pantićeve povrede u optužnici su opisane u 330 riječi...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()