MUP KS se oglasio o jučerašnjem napadu navijača na policajce: Uhapšeno šest osoba, pronađena dva vozila

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena

04.03.2024. 12:50
  • Podijeli:
sarajevska policija, policija bosne i hercegovine, bosanska policija - 21 jan 2021 - profimedia-65b125f0e880e.webp Foto: Profimedia

MUP Kantona Sarajevo oglasio se danas zvaničnim saopćenjem o jučeranjem napadu na policajce. Naime, kako su naveli uhapšena su dvojica navijača koja su upravljala vozilima, ali i četiri njihova saučesnika.

“Dana 03.03.2024. godine u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode B.H., rođen 2001. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 2. KZ FBiH/, A.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, A.Ć., rođen 1991. godine u Sarajevu, N.B., rođen 1999. godine u Bugojnu i Dž.Dž., rođen 1995. godine u Tuzli, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu /član 359. stav 2. KZ FBiH/ u vezi sa članom 31. istog zakona /Saučesništvo/.”, navodi se u saopćenju.

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena.

Putnička motorna vozila „Peugeot“ i „Renault Megane“ kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

“Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zdaržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja”, navode iz MUP-a KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()