Masovnom ubici određen jednomjesečni pritvor

Hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još 12 osoba

07.05.2023. 16:04
  • Podijeli:
ubica_telegraf.rs 1-64552e71af292.webp Foto: Telegraf.rs

Urošu B. (20), osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za RTS u Višem javnom tužilaštvo u Smederevu.

Osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva priznao je u subotu izvršenje krivičnih djela, navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije, na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Urošu B. na teret se stavlja da je u četvrtak, 4. maja, u kasnim večernjim časovima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još 12 osoba.

 

U saopštenju se dodaje da je prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u tom vozilu koja je bila u drugom stanju.

 

Iz Tužilaštva navode da je osumnjičeni na takav način prinudio vozača taksija da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prijepodnevnih časova u petak, 5. maja, i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()