Jedna osoba poginula kod tunela Salakovac, kamion se zapalio nakon sudara s dva automobila

Saobraćaj je na ovoj dionici potpuno obustavljen.

10.06.2024. 08:47
  • Podijeli:
tunel kamion klix ba 23-666698591adcd.webp Foto: Klix.ba

U tunelu Salakovac na putu Mostar - Jablanica jutros je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva automobila i kamion, a nakon čega se i kamion zapalio. Prema prvim informacijama, ima i poginulih.

Kako je za Klix.ba rečeno iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, više vatrogasnih ekipa je na terenu. Također, prema informacijama kojima oni raspolažu, u nesreći su učestvovala tri vozila.

Iz PVP Mostar su nam kazali da su u nesreći učestvovala dva automobila i jedan kamion, nakon čega je došlo do požara na kamionu.

U ovim trenucima saobraćaj je na ovoj dionici potpuno obustavljen.

Kako je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK potvrdio do nesreće je došlo u 7:10 sati. Nesreće se dogodila kada su se tri vozila - dva manja i jedno teretno vozilo sudarili uslijed čega se kamion zapalio, vjerovatno od jačine sudara.

U nesreći je jedna osoba smrtno stradala, dok je još jedna osoba zadobila povrede i trenutno je na hospitalizaciji gdje se utvrđuje stepen povreda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()