FUP započeo aktivnosti na pronalaženju i ispitivanju osoba koje su lajkale prenos uživo ubistva u Gradačcu

Locirano već 40 osoba

12.08.2023. 17:15
  • Podijeli:
gradačac_una 1-64d652e672ac7.webp Foto: Una

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine oglasili su se o provedenim aktivnostima o onima koji su podržavali Nermina Sulejmanovića tokom prenosa uživo putem Instagrama gdje je prvo pretukao pa potom ubio Nizamu Hećimović.

Iz FMUP-a je rečeno:

“Odsjek za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova veće je započeo aktivnosti koje se odnose na prikupljanje podataka, odnosno evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavali i veličali čin ubistva i ubicu.

Federalna uprava policije u saradnji s nadležnim tužilaštvom započet će s postupkom lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, podržavali i veličali ubistvo i ubicu i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama”, naveli su.

Prema informacijama kojima N1 raspolaže već je 40 osoba lociranio koje su podržavale Sulejmanovića.

Podsjećamo, Sulejmanović je ubio tri osobe, nekoliko ranio te potom izvršio samoubistvo,

Na podrčuju Gradačca od danas traje trodnevna žalost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()