Doboj: Snimio komšiju kako nosi automatsku pušku pa i on kažnjen

U PU Doboju su rekli da su juče od P.M. sa područja grada Doboja, oduzeli automatsku vojnu pušku sa tri okvira i 98 metaka različitog kalibra

14.09.2022. 14:20
  • Podijeli:
Doboj_puska_foto_FB.jpg Foto: Facebook

Dobojska policija podnijeće izvještaj protiv P.M. zbog toga što je posjedovao automatsku vojnu pušku, kao i proitv Z.S. zbog neovlaštenog snimanja.

Sve se desilo nakon što je Z.S. snimao komšiju u šumi, dok u ruci nosi automatsku pušku.

Snimak je zatim postavio na Facebook i policija je to vidjela i pokrenula istragu. Nakon što je policija kod P. M. pronašla pušku on je onda prijavio komšiju policiji zato što ga je neovlašteno snimao.

U PU Doboju su rekli da su juče od P.M. sa područja grada Doboja, oduzeli automatsku vojnu pušku sa tri okvira i 98 metaka različitog kalibra.

"Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su na video-snimku jedne društvene mreže, koje je objavilo Z.S. sa područja grada Doboja, uočili kako nepoznata osoba u šumi na području grada Doboja u rukama nosi vojnu pušku, za koje su operativnim radom utvrdili da se radi o P.M.", rekli su u PU Doboj.

Nakon navedenog P.M. je prijavio Z.S. za neovlašteno snimanje i objavljivanje na društvenim mrežama.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i "Neovlašteno fotografisanje".  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()