Detalji pucnjave u "Evropi": Na Faću ispaljeno 10 metaka, šest ga pogodilo

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20 sati u bašti hotela Evropa

02.06.2024. 20:00
  • Podijeli:
Amir_pasic_Faco_mreze Cropped-655cb61a1d5f6.webp Foto: Društvene mreže

Amir Pašić Faćo koji je sinoć ranjen u pucnjavi u bašti hotela Evropa, zadobio je teške tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a KS. Ali, on se danas uslikao s prijateljima u bolnici, tvrdi da je dobro i zdravo.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20 sati u bašti hotela Evropa, a Pašića su napale dvije naoružane osobe. On je upucan s više metaka, u glavu, noge i ruku.

Uhapšeni su M.M. (1980) i S.J. (1986) koji se terete za krivično djelo “Pokušaj ubistva”.

Prilikom pretresa kod njih su pronađena dva pištolja. Kako je „Avaz“ sinoć objavio, uhapšeni su Suad Jasika i Mustafa Mehičević, zvani Sule i Mujke.

Oni su od ranije poznati organima gonjenja. U Faću su pucali dok je sjedio u bašti. Za sada se utvrđuje motiv napada.  

"Avaz" saznaje da je Sule i Mujke "iznenadili" Faću. Tačnije, oni su iz kuhinje restorana hotela, (utvrđuje se kako su ušli) došli Faći iza leđa i odmah počeli pucati. Kako je istraga pokazala, ispalili su 10 metaka, a od kojih ga je pogodilo šest.

Pašić je u jednom trenutku, a što je pokazao i videonadzor ustao i počeo da se kreće prema izlazu, ali su Mehičević i Jasika nastavili i dalje pucati. Prema nezvaničnim informacijama, Faćo je u tom trenutku navodno istrčao pred tri policajca u civilu, koji su tu zadesili, ali su napadači i dalje pucali u njegovom smjeru.

Tužilaštvo ovaj slučaj tretira kao pokušaj ubistva. Prava je sreća da niko od građana nije pogođen, jer se napad desio u 20 sati.

Faćo bi večeras, kako saznajemo, na Tiktoku trebao "pojasniti" zašto je napadnut i ko je naredio da ga upucaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()