Debevec i Mehmedagić i dalje na saslušanju u SIPA-i, danas će biti predati Tužilaštvu

Osim Debevca i Mehmedagića, na saslušanju u SIPA-i je i advokatica Vasvija Vidović, koja je branilac predsjednika Suda BiH

19.12.2023. 09:45
  • Podijeli:
osmica debevec agencije-6580800cdcef5.webp Foto: Agencije

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje traje saslušanje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, koji su uhapšeni jučer u Sarajevu.

Osim Debevca i Mehmedagića, na saslušanju u SIPA-i je i advokatica Vasvija Vidović, koja je branilac predsjednika Suda BiH.

Iz SIPA-e dodaju da će oni danas biti predati Tužilaštvu BiH. To bi se trebalo desiti danas do 16 sati.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e uhapsili su jučer u Sarajevu Debevca i Mehmedagića po naredbi Tužilaštva BiH.

Debevec i Mehmedagić se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana sa drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH, saopšteno je iz Tužilaštvu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()